Γάμος (12)

stolismoi-gamou

Αν νιώθετε ότι τα έξοδα του γάμου σας πιέζουν, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε. Οι περικοπές των δαπανών στην πραγματικότητα δεν θέλουν κόπο αλλά τρόπο. Μπορείτε να χαμηλώσετε τον προϋπολογισμό για το γάμο και τη δεξίωση, αλλά μπορείτε να το κάνετε με στίλ.

Διαλέξτε αρχικά μια εκκλησία που δεν είναι τόσο δημοφιλής, ώστε να μην αναγκαστείτε να πληρώσετε ακριβά το μυστήριο. Υπάρχουν πολύ ωραίες εκκλησίες, πιθανώς στη γειτονιά σας, όπου θα χρειαστεί να πληρώσετε ένα συμβολικό μόνο ποσό.

Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα πιο κλειστό γάμο και γαμήλιο πάρτι. Δεν είναι αναγκαίο να καλέσετε ανθρώπους που δεν γνωρίζετε. Το καλύτερο είναι να μοιραστείτε αυτή τη μέρα με λίγους και καλούς σας φίλους και συγγενείς.

Στο γαμήλιο πάρτι επιλέξτε ένα πιο λιτό γαμήλιο μενού. Αντί να επιλέξετε μια ακριβή ποικιλία, μπορείτε να έχετε ένα μενού που αποτελείται από λίγες αλλά κλασικές γεύσεις.

Αλλά και στη διακόσμηση μπορείτε να μειώσετε το κόστος, αγοράζοντας μόνες σας τα διακοσμητικά στοιχεία που θέλετε, όπως γλαστράκια κτλ.

Λύσεις υπάρχουν πολλές, ώστε ο γάμος σας να γίνει όπως τον έχετε ονειρευτεί, αλλά παράλληλα και με λιγότερα έξοδα.

Ο στολισμός της εκκλησίας αποτελεί μια υπηρεσία που το κόστος της μπορεί να έχει μεγάλες αποκλίσεις, ανάλογα με το τι επιθυμεί να συμπεριλάβει κανείς στο στολισμό.

Μπορείτε να έχετε ένα πολύ πλούσιο στολισμό που συνεπάγεται υψηλό κόστος αλλά μπορείτε να επιλέξετε έναν εξίσου αξιοπρεπές στολισμό, πιο απλό και πιο οικονομικό.

Ο απαραίτητος στολισμός ενός γάμου συνήθως αποτελείται από 2 λαμπάδες με λουλούδια στον εσωτερικό χώρο της εκκλησίας και πιθανώς κάποιες επιπλέον ανθοστήλες.

Στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας μπορούν να τοποθετηθούν λουλούδια σε διάφορες συνθέσεις ή ακόμη και γλάστρες με ελιές. Άλλη εναλλακτική είναι τα φανάρια, ειδικά αν ο γάμος γίνει όταν ο ήλιος έχει δύσει, τοποθετημένα σε υφάσματα διαφόρων χρωμάτων.

Όλα αυτά στη συνέχεια μεταφέρονται στο χώρο της δεξίωσης.

Στο στολισμό του γάμου περιλαμβάνεται και η νυφική ανθοδέσμη, όπου υπάρχουν άπειρες επιλογές σε λουλούδια και συνθέσεις και μια δεύτερη ανθοδέσμη που θα πετάξετε στις ¨ελεύθερες¨ στη δεξίωση, η οποία συνήθως δίνεται ως δώρο, όπως και ο στολισμός του νυφικού αυτοκινήτου.

stolismoi-gamou

stolismoi-gamou

Έχετε ονειρευτεί το γάμο σας αλλά νιώθετε ότι τα έξοδα σας πιέζουν; Δεν χρειάζεται να τον αναβάλλετε, αφού μπορείτε ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές να μειώσετε σημαντικά το κόστος και να απολαύσετε τη μέρα του γάμου σας όπως την έχετε ονειρευτεί.

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι κάνετε εγκαίρως την κράτηση, καθώς μπορείτε να πετύχετε καλύτερες τιμές, ειδικά αν δώσετε και προκαταβολή.

Προγραμματίστε το γάμο σας όχι για Σάββατο ή Κυριακή βράδυ, αλλά Παρασκευή ή Κυριακή μεσημέρι ή μια οποιαδήποτε άλλη μέρα της εβδομάδας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εξοικονομήσετε 30-15% της δαπάνης.

Αντί για μπουφέ, οργανώστε ένα coctail party σε κάποιο χώρο δεξίωσης ή σε κάποιο σπίτι. Οι δεξιώσεις στο σπίτι είναι πλέον στη μόδα και αν το σπίτι σας είναι μικρό, μπορείτε να το οργανώσετε σε κάποιο συγγενικό ή φιλικό σπίτι.

Επιλέξτε ένα απλό νυφικό, αποφεύγοντας τις υπερβολές. Άλλωστε η μόδα προστάζει μίνιμαλ γραμμές, χωρίς πολλά αξεσουάρ. Αλλά και με αρκετή αναζήτηση και καλή διαπραγμάτευση, μπορείτε να βρείτε νυφικά σε πολύ καλή τιμή.

Μπορείτε επίσης να εξοικονομήσετε χρήματα από το περιβόητο "νυφικό μακιγιάζ" που χρεώνεται αρκετά ακριβά. Προγραμματίστε το μακιγιάζ σε κάποιον ειδικό με πολύ λιγότερα χρήματα.

Οργανώστε και δημιουργήστε μόνοι σας διάφορα πράγματα για το γάμο, όπως μπομπονιέρες ή προσκλητήρια. Απλά προμηθευτείτε τούλι και κουφέτα και αφήστε ελεύθερη την καλλιτεχνική σας διάθεση. Οργανώστε αν θέλετε "βραδιά μπομπονιέρας" και προσκαλέστε φίλους σας να σας βοηθήσουν. Αλλά και τα προσκλητήρια μπορείτε να τα ετοιμάσετε μόνοι σας. Υπάρχουν ειδικά οργανωμένα sites, όπου επιλέγετε σχέδιο και το εκτυπώνετε με λιγότερα έξοδα.

Περιοριστείτε σε μια λιτή διακόσμηση της εκκλησίας και της δεξίωσης. Μπορείτε να αγοράσετε μόνοι σας γλαστράκια ή φαναράκια και αυτοσχεδιάστε αγοράζοντας σε καλή τιμή υφάσματα και άλλα διακοσμητικά.

Επιλέξτε περισσότερους από έναν κουμπάρους. Θα μοιραστούν τα έξοδα για αυτούς, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχει ο κουμπάρος.

Βρείτε κάποια εκκλησία γειτονική και όχι από τις "διάσημες", που ζητούν αρκετά χρήματα για το μυστήριο.

Φυσικά, μπορείτε αντί για θρησκευτικό γάμο να κάνετε έναν πολιτικό σε στενό κύκλο και μετά ένα πάρτι για τους φίλους σας ή τραπέζι.

Αν επιλέξετε θρησκευτικό γάμο, πρωτοτυπήστε και εξοικονομήστε χρήματα χωρίς να αναγκαστείτε να νοικιάσετε ένα ακριβό αυτοκίνητο για εκείνη τη μέρα. Συνεννοηθείτε με τους φίλους σας και βρείτε κάποιο που σας αρέσει από αυτούς.


Στη δεξίωση αποφύγετε τη σαμπάνια, κανένας δεν θα καταλάβει την απουσία της, αφού οι περισσότεροι πίνουν κρασί.

Μην σερβίρετε "ακριβά" φαγητά, όπως σολωμό και θαλασσινά. Αρκεστείτε σε απλές αλλά κλασικές γεύσεις, που όλοι τις εκτιμούν.

Μπορείτε να παραλείψετε τη γαμήλια τούρτα. Μετά το φαγητό σερβίρεται ούτως ή άλλως φρούτο ή γλυκό και η τούρτα συνήθως είναι περιττή.

Γενικά, οργανώστε τα έξοδα του γάμου και προσπαθήστε να κλείνετε πιο οικονομικές συμφωνίες για τα πάντα. Την εποχή αυτή οι περισσότεροι είναι ευέλικτοι και κάνουν διάφορες προσφορές.

Αλλά πάνω από όλα σκεφτείτε ότι αυτό που θα κάνει αξέχαστη τη μέρα του γάμου σε σας και στους καλεσμένους σας είναι η καλή σας διάθεση!

stolismoi-gamou

Για έναν τέλειο γάμο, όπως τον έχετε ονειρευτεί, σημαντικό ρόλο παίζει η επιλογή της μπομπονιέρας. Το αναμνηστικό αυτό δωράκι για τους καλεσμένους συνηθίζεται από την παράδοση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ιταλία.

Η παράδοση της μπομπονιέρας ξεκινά πριν από πολλούς αιώνες και το όνομα της γεννήθηκε στη Γαλλία από το βασιλιά Λουδοβίκο. Συνήθιζε να δίνει δώρα στους καλεσμένους του μέσα σε κουτάκια φτιαγμένα από κρύσταλλα και χρυσό, που μέσα περιείχαν καραμέλες, bonbon στα γαλλικά. Έτσι, ο ίδιος βάφτισε το δώρο του bonboniere.

Αλλά και την ίδια περίοδο στην Ιταλία οι οικογένειες του ζευγαριού πριν το γάμο αντάλλασσαν μεταξύ τους δώρα, που περιείχαν γλυκίσματα για να ευτυχήσει το μελλόνυμφο ζευγάρι.

Στην πορεία των χρόνων το κουτιά περιείχαν αμύγδαλα, που συμβολίζουν τη γονιμότητα και στη συνέχεια απέκτησαν περίβλημα ζάχαρης για να γίνουν πιο φανταχτερά.

Έτσι, τα γαλλικά bonbon κατέληξαν στα δικά μας κουφέτα και τις μπομπονιέρες.

Τα σημερινά κουφέτα φτιάχνονται από αμύγδαλο και στρώσεις ζάχαρης, ένας συνδυασμός που συμβολίζει τη γονιμότητα και την ευτυχία.

Σε παλιότερες εποχές αντί για μπομπονιέρα πρόσφεραν στους καλεσμένους γλυκίσματα με μέλι και καρύδι ή αμύγδαλα και γλυκά του κουταλιού.

Σύμφωνα με την παράδοση κάθε μπομπονιέρα θα πρέπει να έχει τουλάχιστον πέντε κουφέτα.

Πάντως, ο αριθμός από τα κουφέτα θα πρέπει να είναι μονός, κάτι που συμβολίζει το αδιαίρετο του ζευγαριού. Ο αριθμός 5 συμβολίζει την υγεία, την αφθονία, τη μακροζωία, την ευτυχία και τη γονιμότητα. Μπορείτε όμως να διαλέξετε ανάμεσα σε 3 - 7 κουφέτα.

Σύμφωνα με την παράδοση, οι ανύπαντρες κοπέλες που πάρουν κουφέτα από το δίσκο και τα βάλουν κάτω από το μαξιλάρι τους, θα ονειρευτούν τον άντρα που θα παντρευτούν.

Αρχίστε να ψάχνετε για την ιδανική μπομπονιέρα δύο με τρεις μήνες πριν το γάμο σας. Αφού φυσικά έχετε αποφασίσει τον ακριβή αριθμό των καλεσμένων σας,  καθώς και τους συνδυασμούς χρώματος και υφάσματος τους οποίους έχετε επιλέξει για το νυφικό, είστε έτοιμοι να επιλέξετε και να παραγγείλετε τις μπομπονιέρες.

Φροντίστε η μπομπονιέρα να ταιριάζει με το στυλ του νυφικού ακόμα και με την ανθοδιακόσμηση της εκκλησίας. Για παράδειγμα για γάμο που γίνεται σε ρομαντικό εκκλησάκι, με ένα νυφικό στυλ μπελ – επόκ θα ταίριαζαν λευκές τούλινες ή δαντελένιες μπομπονιέρες με ροζ ή σωμόν πλατιά σατέν κορδέλα.

stolismoi-gamou

Υπάρχουν  αρκετά πράγματα που πρέπει να λάβετε υπ' όψιν σας, πριν από την τελική σας επιλογή, ώστε να δημιουργήσετε  το τέλειο νυφικό μπουκέτο! Αρχικά  πρέπει να σκεφτείτε ποια λουλούδια σας αρέσουν, ποια είναι αυτά που σας φτιάχνουν  τη διάθεση και φυσικά τα χρώματα που προτιμάτε. Επίσης, πρέπει να έχετε υπόψιν σας ότι  τα βασικά στυλ της νυφικής ανθοδέσμης είναι τρία: η ανθοδέσμη καταρράκτης, η στρογγυλή ανθοδέσμη, και το μπουκέτο.

 

1. Η ανθοδεσμη καταρράκτης όπως δηλώνει και το όνομά της έχει σχήμα καταράκτη. Περισσότερα λουλούδια στην κορυφή και λιγότερα που ρέουν προς τα κάτω. Αναμιγνύεται με πρασινάδες για πιο φυσική εμφάνιση.

 

2. Η στρογγυλή ανθοδέσμη είναι στρογγυλή στη μορφή και έχει λιγότερες πρασινάδες αλλά περισσότερα λουλούδια. Στη διαμόρφωσή της μπορεί να χρησιμοποιηθεί ένα ή και περισσότερα είδη λουλουδιών.

 

3. Η απλή ανθοδέσμη γίνεται από μια δέσμη των λουλουδιών που δένονται μαζί με μια κορδέλα και οι μίσχοι αποκαλύπτονται.


Για την  επιλογή λοιπόν της νυφικής ανθοδέσμης καλό θα ήταν να λάβετε υπόψιν σας τις παρακάτω συμβουλές:

 

1. Αν το μπουκέτο αποτελείται από φρέσκα λουλούδια πρέπει να παραδοθεί λίγη ώρα πριν το γάμο σας.

 

2. Αν το νυφικό σας είναι μακρύ επιλέξτε ένα ογκώδες μπουκέτο λουλουδιών ή ένα μόνο λουλούδι. Αν πάλι έχει ουρά τότε επιλέξτε ένα μπουκέτο από λουλούδια που θα σχηματίζουν καταρράκτη.

 

3. Αν το νυφικό είναι κοντό προτιμήστε ένα συμπαγές μπουκέτο σε σχήμα σιντριβανιού.

 

4. Αν είστε ψηλή μπορείτε να μεταφέρετε κάθε είδους ανθοδέσμη. Στην αντίθετη περίπτωση αποφύγετε την μακριά σε μήκος ανθοδέσμη γιατί θα τραβήξει την προσοχή από το νυφικό.Αφού αποφασίσετε το στιλ της ανθοδέσμης πρέπει να επιλέξετε το είδος των λουλουδιών που θα διαλέξετε. Τα λουλούδια έχουν βέβαια και την εποχικότητά τους, αλλά κάθε νύφη μπορεί να βρει όλα τα λουλούδια, όλο τον χρόνο! Τα πιο δημοφιλή λουλούδια για γαμήλιο μπουκέτο, είναι τα τριαντάφυλλα, οι ορτανσίες, οι ορχιδέες και οι τουλίπες. Εξίσου σημαντική όμως λεπτομέρεια είναι και η γαρνιτούρα που θα ολοκληρώσει την ανθοδέσμη. Τέτοια για παράδειγμα είναι η γυψοφίλη και το grass που θα κάνουν τη σύνθεση πιο ελκυστική.

gamos-en-leukostolismoi-gamou

Το λευκό είναι το πιο χαρακτηριστικό χρώμα του γάμου και αποτελεί πάντα μια ιδανική επιλογή για το γαμήλιο σκηνικό, καθώς ταιριάζει με το νυφικό και δίνει μια νότα φρεσκάδας στην ατμόσφαιρα.
Είναι το πιο αντιπροσωπευτικό χρώμα του καλοκαιριού, αλλά και του φθινοπώρου. Όμως, είναι και χειμερινό χρώμα, αφού παραπέμπει σε χιονισμένο σκηνικό.

Αν θέλετε λοιπόν ο γάμος να έχει minimal style, απλότητα και λιτότητα, μπορείτε να ντύσετε τα πάντα στα λευκά. Με το λευκό συνδυάζεται επίσης το ιβουάρ.
Η διακόσμηση γάμου μπορεί να περιλαμβάνει λουλούδια, όπως λευκές ορχιδέες ή λουλούδια του αγρού ή ακόμη και μπαλόνια. Αν πάλι δεν θέλετε λουλούδια στη διακόσμηση,
μια πολλή ωραία ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε φαναράκια, κεριά - κορμούς ή γυάλες με βότσαλα.

Μια νέα τάση είναι οι vintage νότες με τη χρήση αντικειμένων, όπως μεταλλικά καροτσάκια κήπου ή διακοσμητικά ποδήλατα - μινιατούρες ή μικρά καραβάκια.
Έτσι, με το λευκό χρώμα θα δημιουργήσετε ένα ονειρεμένο και παραμυθένιο σκηνικό με ρομαντική διάθεση,  αλλά παράλληλα απλό και λιτό.

 

dexiosi-gamou2stolismoi-gamou

Για να μπορέσει ένας γάμος να αποτελέσει σημείο αναφοράς τόσο για το ζευγάρι όσο και για τους καλεσμένους θα πρέπει να ακολουθήσουμε και να δούμε κάποιους σημαντικούς παράγοντες που μπορούν να μας εγγυηθούν την απόλυτη επιτυχία.

 

Ξεκινώντας θα πρέπει να προσέχουμε πάντα με τον συνεργάτη που θα συνεργαστούμε καθώς θα πρέπει πάντα να έχει διαθέσιμο ένα αρχείο με παλιότερες δουλείες του έτσι ώστε να τον αξιολογήσουμε και να μπορούμε με ασφάλεια να δώσουμε την έγκρισή μας γιατί μια φορά Παντρευόμαστε και όλα θα πρέπει να είναι στην εντέλεια.

 

Έτσι, λοιπόν όταν θα φτάσουμε να διαλέξουμε μια αίθουσα εκδηλώσεων θα πρέπει να πάρουμε αρκετά σοβαρά όσα μας λένε και όσα μας δείχνουν.

Συνεχίζοντας και μέσα από την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει μέσα από το συγκεκριμένο θέμα του Γάμου θα θέλαμε να σας προτρέψουμε να ρίξετε μια ματιά στις παρακάτω συμβουλές για το πώς μπορείτε να επιλέξετε καλύτερα το χώρο για την δεξίωση του γάμου σας.

 

  • Η ημερομηνία αν είναι διαθέσιμη για το μαγαζί αρεσκείας μας.
  • Η ημερομηνία που έχουμε επιλέξει αν το μαγαζί έχει και άλλες εκδηλώσεις πέρα από την δική μας.
  • Πάντα τσεκάρουμε το μαγαζί τόσο με τον υπεύθυνο του μαγαζιού όσο και μόνοι μας για να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα κατά την διάρκεια της δεξιώσεις. Σε συνάρτηση λοιπόν με το παραπάνω τσεκάρουμε το μαγαζί σε παραπλήσια κοινωνική εκδήλωση.
  • Μια σωστή προσέγγιση αρχική τουλάχιστον στον αριθμό των καλεσμένων για να μπορέσουμε να πάρουμε καλύτερη τιμή.
  • Παροχές-Υπηρεσίες που συμπεριλαμβάνονται μέσα στην τιμή καθώς πολλά κέντρα δεξιώσεων προσφέρουν Πακέτα Γάμου με λουλούδια, γαμήλια τούρτα αλλά και λιμουζίνα αλλά και εάν υπάρχει συγκρότημα ή DJ.
  • Δοκιμάστε πάντα τα φαγητά αλλά και τα ποτά (στην περίπτωση του κρασιού) για να είστε σίγουροι.
  • Κατά τους θερινούς μήνες πρέπει να υπάρχει ο σωστός κλιματισμός αν ο γάμος γίνεται σε κλειστό χώρο ή αν γίνεται σε ανοιχτό πάλι θα πρέπει να προσέξουμε την θερμοκρασία για να μην παρουσιαστούν προβλήματα όπως λιώσιμο Γαμήλιας Τούρτας ή κάποιο είδος παγωτό που μπορεί να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.
  • Αξιολογήστε σωστά όλους τους χώρους.
  • Και τέλος αξιολογήστε αν το υπάρχον parking δεν θα δημιουργήσει πρόβλημα στους καλεσμένους σας.

 

Αυτά εν ολίγοις είναι τα σημαντικότερα ζητήματα όσον αφορά την σωστή αξιολόγηση της Αίθουσας Δεξίωσης.

dexiosi-gamou1stolismoi-gamou

Η οργάνωση του γάμου είναι συνήθως μια πολυέξοδη και κουραστική διαδικασία. Τα ζευγάρια που παντρεύονται έχουν να οργανώσουν και το νέο τους σπιτικό, οπότε τα έξοδα διογκώνονται ακόμη περισσότερο. Γι΄αυτό είναι πολύτιμη και η βοήθεια ενός wedding planner, δηλαδή ενός διοργανωτή γάμου.

Εκτός από το ότι μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα, επιπλέον μπορεί να προσφέρει πολύτιμη βοήθεια στην κούραση και στο άγχος από τα τρεχάματα της τελευταίας στιγμής.

Οι wedding planners σαν επάγγελμα γεννήθηκε στην Αμερική, καθώς οι μελλόνυμφοι δυσκολεύονταν να συνδυάσουν τη δουλειά τους με το τρέξιμο για το γάμο.

Οι wedding planners είναι συνήθως γυναίκες και μπορεί πολύ εύκολα να σας κατατοπίσει για τις τελευταίες εξελίξεις στη μόδα, αλλά και να σας δώσει πρωτότυπες ιδέες και παράλληλα οικονομικές, που θα κάνουν διαφορετικό το γάμο σας.

Η βοήθεια του wedding planner είναι ιδαίτερα πολύτιμη αν αποφασίσετε να πραγματοποιήσετε το γάμο σας σε κάποιο άλλο μέρος από τον τόπο που μένετε. Οι γνωριμίες και οι διασυνδέσεις των wedding planners θα σας βοηθήσουν να πετύχετε καλύτερες τιμές είτε πρόκειται για τη διαμονή των καλεσμένων είτε για τους προμηθευτές catering, το στολισμό της εκκλησίας και τη γαμήλια τούρτα.

Έτσι, θα έχετε ένα άτομο που έχει ασχοληθεί επαγγελματικά με τους γάμους και λόγω της εμπειρίας του, θα σας βοηθήσει σε πολλές δυσκολίες που θα αντιμετωπίσετε αν πρέπει να οργανώσετε μόνοι σας το γάμο.

 

Ξεκινήστε έγκαιρα να αναζητάτε το χώρο που θα δεξιωθείτε τους καλεσμένους στο γάμο σας!

Φτιάξτε με πολλή προσοχή τη λίστα των φίλων και συγγενών που θα παραστούν στη γαμήλια δεξίωση.

Καλό θα είναι να συνεργαστείτε με τους γονείς σας, τα πεθερικά σας και το σύντροφό σας για να μην ξεχάσετε να καλέσετε κάποιον. Συγκεντρώστε πληροφορίες για μια καλή αίθουσα για τη δεξίωσή σας ρωτώντας άτομα από τον συγγενικό και φιλικό κύκλο που έχουν παντρευτεί πρόσφατα. Δείτε τι προσφέρεται ξεφυλλίζοντας περιοδικά, αναζητώντας στοιχεία στο internet.

Επισκεφθείτε τις αίθουσες που σας έχουν συστήσει ή σας εντυπωσίασε η διαφήμισή τους. Σιγουρευτείτε ότι ο χώρος ανταποκρίνεται στην αισθητική σας, ότι οι άνθρωποι στους οποίους θα εμπιστευτείτε τη γαμήλια γιορτή σας είναι σοβαροί επαγγελματίες.

Ρωτήστε αν, εκτός από το φαγητό, αναλαμβάνουν τη γαμήλια τούρτα, τη μουσική κάλυψη και τη διακόσμηση του χώρου. Έτσι θα ξέρετε με ακρίβεια τι περιλαμβάνει η τιμή που θα σας δώσουν. Σίγουρα θα βρείτε τη χρυσή τομή που να συνδυάζει λογικό κόστος και υψηλή ποιότητα υπηρεσιών.

πηγή: gamosbook.gr

stolismoi-gamou

Αρραβωνιαστήκατε; Πρώτα απ’ όλα, Συγχαρητήρια! Δεύτερο: Αυτά είναι τα 10 σημαντικότερα πράγματα που έχετε να κάνετε στη συνέχεια:


1. Ανακοινώστε τα ευχάριστα νέα στην οικογένεια και στους φίλους.

Είναι καιρός χαράς, και τα σπουδαία νέα πρέπει να φτάσουν στους αγαπημένους σας με κάποιον έξυπνο, ευχάριστο, πρωτότυπο και οικονομικό τρόπο! Δημιουργήστε μια ψηφιακή κάρτα στον υπολογιστή σας με μια φωτογραφία της ανταλλαγής των δαχτυλιδιών ή του ευτυχισμένου ζευγαριού και στείλτε την με e-mail σε όλους τους συγγενείς και φίλους, ανακοινώνοντας τους αρραβώνες σας. Αν έχετε ήδη προσωπικές σελίδες στο internet, προσθέστε σ’ αυτές τα ευχάριστα νέα και τις παραπάνω φωτογραφίες, και συνεχίστε να ενημερώνετε τις σελίδες αυτές με ότι νεώτερο υπάρχει. Ωστόσο, ίσως σε κάποιους συγγενείς, κυρίως μεγαλύτερης ηλικίας (που δεν διαθέτουν υπολογιστή), θα πρέπει να στείλετε τα ευχάριστα νέα με κάποιο διαφορετικό τρόπο, ή με προσωπική επίσκεψη.

2. Οργανώστε ένα πάρτι αρραβώνων.

Μπορεί να είναι γεύμα ή δείπνο, δεξίωση ή χορευτικό πάρτι, στο σπίτι, στον κήπο, σε εστιατόριο ή σε νοικιασμένο χώρο, ανάλογα με το περιβάλλον, την εποχή και τις ιδιαιτερότητες των καλεσμένων. Δεν είναι απαραίτητη πολλή επισημότητα, δώστε περισσότερη φροντίδα στο να περάσουν όλοι, συγγενείς και φίλοι, ευχάριστα. Είναι μια καλή ευκαιρία να ανακοινώσετε εκεί την ημερομηνία του γάμου, αν έχετε ήδη αποφασίσει…

3. Ορίστε την ημερομηνία του γάμου.

Για να καθορίσετε την ημερομηνία του γάμου, σκεφθείτε αν προτιμάτε Άνοιξη, Καλοκαίρι, Φθινόπωρο ή Χειμώνα. Μήπως υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ημερομηνία που θα θέλατε να γίνει ο γάμος; Αν πρόκειται για γάμο στην Ορθόδοξη Εκκλησία, θυμηθείτε πως κατά τη διάρκεια των νηστειών (Σαρακοστής, Αγίων Αποστόλων, Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Χριστουγέννων) δεν τελούνται γάμοι. Συμβουλευθείτε προσεκτικά το ημερολόγιό σας και τον ιερέα της ενορίας σας πριν πάρετε την τελική απόφαση. Ελέγξτε αν ο χώρος της τελετής είναι διαθέσιμος την ημέρα και ώρα που θέλετε.

4. Υπολογίστε τα έξοδα.

Πόσα χρήματα μπορείτε να διαθέσετε για το γάμο σας; Τί είδος γάμου ονειρεύεστε; Τί πιστεύετε πως είναι απαραίτητο και τί μπορεί να παραλειφθεί; Συμβουλευθείτε κάποιον έμπειρο. Λογαριάστε προσεκτικά και αφήστε κάποιο περιθώριο για απρόβλεπτα έξοδα. Ίσως χρειαστεί να αναθεωρήσετε κάποιες από τις επιθυμίες σας.

5. Διαλέξτε τον χώρο της τελετής

Ο χώρος της γαμήλιας τελετής θα πρέπει να είναι ανάλογος του αριθμού των καλεσμένων. Αν περιμένετε 200 προσκεκλημένους, ένα παρεκκλήσι δεν είναι καλή επιλογή. Αν διαλέξετε ένα μακρινό ξωκλήσι ή μοναστήρι, ίσως πολλοί προσκεκλημένοι δεν θα μπορέσουν να έρθουν, λόγω απόστασης ή έλλειψης μεταφορικού μέσου. Αν ο γάμος γίνει σε υπαίθριο χώρο, σκεφθείτε τις καιρικές συνθήκες (βροχή, δυνατός ήλιος κλπ).

6. Διαλέξτε τον χώρο του τραπεζιού.

Ο χώρος του τραπεζιού, γεύμα ή δείπνο, θα πρέπει να είναι επίσης ανάλογος του αριθμού των καλεσμένων, και συνήθως μια πίστα χορού είναι απαραίτητη. Σήμερα στις πόλεις είναι συνηθισμένη πρακτική το τραπέζι του γάμου να οργανώνεται ξεχωριστά, με ξεχωριστή πρόσκληση (που συνοδεύει την πρόσκληση του γάμου), αλλά πάντα την ίδια μέρα και μετά την γαμήλια τελετή. Σε πολλά δημοφιλή κέντρα/ταβέρνες θα πρέπει να κάνετε κράτηση (reservation) αρκετό καιρό νωρίτερα. Ελέγξτε το μενού και σκεφτείτε ότι ίσως μεταξύ των καλεσμένων σας υπάρχουν κάποιοι που ακολουθούν ειδική δίαιτα (χορτοφάγοι, υπερήλικες, αλλόθρησκοι κλπ).

7. Φτιάξτε τον κατάλογο των προσκεκλημένων.

Πολλοί παράγοντες καθορίζουν τη λίστα των καλεσμένων: Πόσους καλεσμένους σηκώνει το πορτοφόλι σας; Ποιούς θα καλέσετε και ποιούς θα παραλείψετε; Θα καλέσετε συνάδελφους της δουλειάς και γείτονες ή μόνο στενούς συγγενείς και φίλους; Θέλετε γάμο σε κλειστό κύκλο ή παραδοσιακό γάμο με εκατοντάδες καλεσμένους; Όλοι όσοι έρθουν στην τελετή του γάμου θα ακολουθήσουν και στο γαμήλιο τραπέζι; Μήπως σκέφτεστε να οργανώσετε ένα ξεχωριστό τραπέζι/γλέντι, κάποια άλλη μέρα, για κάποιους που δεν θα καλέσετε στην τελετή του γάμου;

8. Φωτογραφίες / Βίντεο

Ο γάμος και το γλέντι που ακολουθεί είναι εικόνες που επανέρχονται ευχάριστα στη μνήμη μας. Γι αυτό και η φωτογράφιση και βιντεοσκόπηση έχουν ιδιαίτερη σημασία. Συχνά κάποιος από τους προσκεκλημένους προσφέρεται να αναλάβει τη δουλειά αυτή. Όμως, καθώς και ο ίδιος θέλει να συμμετέχει στα γεγονότα, κάποια σημαντικά στιγμιότυπα μπορεί να του ξεφύγουν. Φροντίστε λοιπόν να εξασφαλίσετε κάποιον έμπειρο επαγγελματία που γνωρίζει ποιές είναι οι πιο σημαντικές στιγμές και μπορεί να δημιουργήσει ένα θαυμάσιο Φώτο-άλμπουμ ή βίντεο. Μια καλή ιδέα είναι να χρησιμοποιήσετε τον ίδιο επαγγελματία στον αρραβώνα και στον γάμο σας, έτσι ώστε η επιτυχία στη φωτογράφηση της πρώτης τελετής να αποτελεί εγγύηση για τη δεύτερη που είναι η σημαντικότερη. Φροντίστε να τραβήξετε μερικές ρομαντικές φωτογραφίες του ζευγαριού και απολαύστε τις στιγμές της φωτογράφησης εξαντλώντας τη φαντασία σας!

9. Αποφασίστε αν χρειάζεστε Γραφείο Οργάνωσης Τελετών.

Η οργάνωση, ο συντονισμός και η βελτιστοποίηση ενός γάμου μπορούν να αποτελέσουν μια πλήρη απασχόληση για εξειδικευμένους επαγγελματίες, ενώ για όσους ασχολούνται για πρώτη φορά μπορεί να είναι άγχος και πονοκέφαλος διαρκείας. Έτσι, αν το «Φτιάξ’ το μόνος σου» δεν ταιριάζει με το χαρακτήρα σας, αναθέστε την ευθύνη σε κάποιο ειδικό γραφείο, που θα καθοδηγήσει όλη την προετοιμασία με επαγγελματική ακρίβεια και αποτελεσματικότητα. Το αποτέλεσμα; Θα έχετε πολύ περισσότερο χρόνο για τα σημαντικά θέματα και για την προσωπική επαφή του ζευγαριού, χωρίς τους ανεπιθύμητους πονοκέφαλους των τεχνικών λεπτομερειών, και τελικά ένα εγγυημένο αποτέλεσμα επιπέδου που θα ικανοποιήσει όλους, τους νεόνυμφους, τα πεθερικά και τους προσκεκλημένους.

10. Το νυφικό

Το νυφικό φόρεμα είναι το λαμπερό αστέρι της μεγάλης μέρας και απαιτεί προεργασία, άντληση ιδεών και έρευνα, έτσι ώστε να έχετε τον απαιτούμενο χρόνο για την τελική λήψη των αποφάσεων και την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ψάξτε στις βιτρίνες, στα περιοδικά, στο internet… Θα αγοράσετε έτοιμο; Θα ράψετε μόνοι σας; Θα νοικιάσετε ή θα δανειστείτε; Φροντίστε επίσης για όλα τα σχετικά αξεσουάρ της τελετής όπως τα προσκλητήρια, την ανθοδέσμη, τα στέφανα, τις βέρες, τις μπομπονιέρες, τις λαμπάδες, τα ρούχα των παρανύμφων, το αυτοκίνητο κλπ...

 

Τελευταία συμβουλή: Μην αφήνετε τίποτε για την τελευταία στιγμή... έτσι ώστε το όνειρο να αρχίσει να γίνεται σιγά-σιγά πραγματικότητα και η όλη προετοιμασία να είναι ένα κομμάτι των ευχάριστων αναμνήσεων του γάμου.

 

Καλά στέφανα !!!

 

πηγή:gamosbook.gr

stolismoi-gamou

Οι γαμήλιες φωτογραφίες σας θα σας θυμίζουν για πολλά χρόνια τη μέρα του γάμου σας. Όπως λοιπόν θέλετε ο γάμος σας να είναι πρωτότυπος και διαφορετικός από όλους τους άλλους γάμους, γιατί οι φωτογραφίες του γάμου σας να είναι οι κλασσικές και βαρετές λήψεις που βγάζουν όλοι στο δικό τους γάμο?

Γεμίστε το χώρο που θα ντυθείτε και θα προετοιμαστείτε πριν πάτε στο γάμο με πολλές φωτογραφίες που θα διηγούνται την ιστορία σας με τον αγαπημένο σας και την κοινή σας ζωή. Θα  κάνουν ένα υπέροχο φόντο και θα δώσουν ένα αίσθημα ολοκλήρωσης της μέχρι τώρα σχέσης σας.
Δοκιμάστε τον φωτογράφο του γάμου σας, ή ζητήστε του στο πακέτο που θα κλείσετε να σας κάνει μία φωτογράφηση πριν το γάμο σας. Ζητήστε του να βρει τοποθεσίες μέσα στην πόλη που θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό φόντο, όπως ένας τούβλινος τοίχος. Χρησιμοποιήστε κάποια από αυτές τις φωτογραφίες για να φτιάξετε τις προσκλήσεις του γάμου σας, για τις ευχαριστήριες κάρτες σας, για το βιβλίο των ευχών ή για να διακοσμήσετε το χώρο που θα γίνει η δεξίωση του γάμου σας.
Μετά την εκκλησία μην ακολουθήσετε την κλασσική οδό και βγάλετε στημένες φωτογραφίες αλλά ζητήστε από το φωτογράφο του γάμου σας να βγάλει φωτογραφίες καθώς καθαρίζετε το γαμπρό από τα ρύζια, ή καθώς κάθεστε σε κάποιο παγκάκι για να ξεκουραστείτε από την ορθοστασία. Βγάλτε κάποιες φωτογραφίες γάμου σε κάποιο περίεργο και ατημέλητο χώρο.
Ζητήστε από κάποιο φίλο σας να βγάλει κατά τη διάρκεια του μυστηρίου πολλές φωτογραφίες από τους καλεσμένους σας και από εσάς, όπως επίσης και καθώς φτάνουν στο χώρο της γαμήλιας δεξίωσης. Μετά μπορεί να τα βάλει σε μία παρουσίαση power point και να κάνει την προβολή εκείνη τη στιγμή καθώς οι καλεσμένοι σας περιμένουν να έρθετε. Έτσι θα έχουν και κάποιο θέμα συζήτησης και κάτι να ασχολούνται μέχρι να φτάσετε και εσείς.
Για το φωτογραφικό album του γάμου σας αντί για τα χοντρά κλασσικά άλμπουμ, προτιμήστε να τυπώσετε απευθείας τις φωτογραφίες σε χοντρό φωτογραφικό χαρτί και να φτιάξετε ένα εντυπωσιακό coffee table book που θα το έχετε σαν διακοσμητικό πάνω στο τραπέζι του καθιστικού σας.

πηγή: wedding tales

Συνεργάτες

Επισκεφθείτε ένα από τα ωραιότερα Κτήματα Γάμου στη Θεσσαλονίκη

ktima gouda logo
Υπέροχη αίθουσα για δεξίωση γάμου στη Θεσσαλονίκη grandesalle
Για ένα φανταστικό γαμήλιο ταξίδι δείτε το red elephant red-elephant-logo

Και επειδή μια φωτογραφία ισούται με 1000 λέξεις, απολαύστε ένα μοναδικό φωτογραφικό ταξίδι, γεμάτο από ολοκληρωμένες προτάσεις στολισμού γάμου και στολισμού βάπτισης.

Ελάτε να ονειρευτούμε και δημιουργήσουμε το δικό σας γάμο ή την δική σας βάπτιση. Επιλέγοντας ένα πρωτότυπο προσκλητήριο γάμου ή προσκλητήριο βάπτισης, μια μοναδική μπομπονιέρα γάμου ή μπομπονιέρα βάπτισης και ένα εμπνευσμένο σκηνικό διακόσμησης γάμου ή ένα παραμυθένιο σκηνικό διακόσμησης βάπτισης.

Εμπιστευτείτε μας για τις πιο σημαντικές σας στιγμές.

Ετικέτες

cupcakes βαπτισης Grade de lux Άγιοι Ανάργυροι Άγιος Αλέξανδρος Καλαμαριάς Άγιος Γεώργιος Ευκαρπίας Άγιος Δημήτριος Θεσσαλονίκης Άγιος Νικόλαος Άγιος Παντελεήμονας Αμπελόκηποι Αγία Βαρβάρα Τούμπα Αγίασμα Ευκαρπία Αγιος Αθανάσιος Τρίλοφος Βάπτιση Διακόσμηση Βάπτιση Θεσσαλονίκη Βάπτιση με θέμα κορώνα Γάμος Χαλκιδική Δεξίωση Grande Salle Διακόσμηση Βάπτισης Διακόσμηση γάμου και βάπτισης Θέμα Κορώνα Θέμα βάπτισης ναυτικό Θεσσαλονίκη Κηφισιά Θεσσαλονίκης Κολλέγιο Ανατόλια Κτήμα Γκούντα Κυρίλλου και Μεθοδίου Θεσσαλονίκη Λαμπάδες Γάμου Μεταμόρφωση Σωτήρος Μητρόπολη Καλαμαριάς Μπισκότα Βάπτισης Προφήτης Ηλίας Πυλαία Το Χωριό της Ειρήνης Τριών Ιεραρχών Φιλίππειο Θεσσαλονίκης Χαλκιδική δεξίωση γάμου θεσσαλονίκη διακόσμηση γάμου διακόσμηση γάμου Θεσσαλονίκη λαμπαδα βαπτισης μπομπονιέρα βαπτισης μπομπονιέρα κορώνα μπομπονιέρα σαπυνόφουσκες μπομπονιέρες γάμου οργάνωση γάμου οργάνωση γάμου θεσσαλονίκη στολισμός βάπτισης στολισμός γάμου στολισμός γάμου θεσσαλονίκη στολισμός γάμου και βάπτισης στολισμός δεξίωσης στολισμός κολυμπήθρας