Στολισμός βάπτισης με θέμα το σχολείο

Τον μικρό Μίμη με την Λόλα  από το Αλφαβητάριο το αναγνωστικό της πρώτης δημοτικού (1956-1974) επέλεξε ως θέμα για διακόσμηση βάπτισης η μαμά Όλγα στην εκκλησία Κοιμήσεως Της Θεοτόκου στην  Επανομή Θεσσαλονίκης.

Στολισμός εκκλησίας

Και επειδή μας αρέσουν τα δύσκολα και οι προκλήσεις είπαμε να εντυπωσιάσουμε με το αποτέλεσμα στο θέμα σχολείο.

Η ιδέα το να στήσουμε μια μικρογραφία μιας τάξης της παλιάς εποχής έμοιαζε ελκυστική. Με προσεκτικές επιλογές και πολύ φαντασία αποδώσαμε το μοναδικό σκηνικό που πραγματικά θύμιζε  μια ασπρόμαυρη φωτογραφία του 50. Με λίγη μαγεία όμως προσθέσαμε έντονα και χαρούμενα χρώματα για ένα άψογο αποτέλεσμα.

Προσκλητήριο βάπτισης

Το προσκλητήριο σε αυτή την βάπτιση εμπνευσμένο  με αυθεντικές εικόνες και κείμενα από το βιβλίο, εισήγαγε τους καλεσμένους στο θέμα.

Μπομπονιέρα βάπτισης

Ένας χειροποίητος καμβάς, με την εικόνα του εξωφύλλου από το αναγνωστικό, ως καδράκι  επιλέχθηκε για μπομπονιέρα βάπτισης. Ένα vintage αριθμητήριο ήτα και η επιλογή για παιδική μπομπονιέρα.

Γλυκό βάπτισης

Τους καλεσμένους είπαμε να τους γλυκάνουμε με μία θεματική σοκολάτα γάλακτος μιας και μας ξυπνούσε παλιές αναμνήσεις από το σχολείο. Επίσης μέσα στο σκηνικό εντάξαμε και λαχταριστά πολύχρωμα εκλέρ, αγαπημένο γλυκό του μπαμπά και της μαμάς του Δημητράκη!

Τελικά αποζημιώθηκαμε με την συγκίνηση των γονιών και τα συγχαρητήρια από όλους για το ιδιαίτερο και ξεχωριστό αποτέλεσμα