Η βάπτιση του μικρού πειρατή Λάζαρου ήταν γεμάτη θησαυρούς και εκπλήξεις για του μικρούς και μεγάλους καλεσμένους.

Το καράβι άραξε έξω από την εκκλησία στην Καρδία Θεσσαλονίκης και οι λοστρόμοι ξεκίνησαν να κατεβάζουν τους θησαυρούς και να στολίζουν την εκκλησία για την βάπτιση.

Μέρες πέρασαν για να φτιάξουν το μοναδικό κουτί μπομπονιέρα με την ζωγραφιά του πειρατή Λάζαρου και να την δέσουν με την κόκκινη κορδέλα με τα ναυτικά μοτίβα και το ματόχαντρο.

Στις κουζίνες του καραβιού δημιουργηθήκαν τα μπισκότα βουτύρου σε σχήμα πρόσωπο πειρατή που θα έπαιρναν το ρόλο του γλυκού της βάπτισης. Μέρα νύχτα δούλευαν οι ζαχαροπλάστες του πειρατή για να φτιάξουν τα γλυκά για το κέρασμα των καλεσμένων που στολίστηκαν σε ένα όμορφο θεματικό μπουφέ.
Με υλικά από τους θησαυρούς των αμπαριών δημιουργήθηκαν, οι πειρατική λαμπάδα, η κρεμάστρα των βαπτιστικών και μαζί με τα κεντημένα λαδόπανα και τα ασορτί ρούχα. Το σεντούκι άνοιξε επάνω στο τραπέζι και από μέσα βγήκαν τα πολύτιμα αντικείμενα που προορίζονταν για τους καλεσμένου.

Οι μικροί φίλοι του πειρατή έλαβαν μια θεματική τσάντα γεμάτη με ζαχαράτα και εκπλήξεις. Οι μεγάλοι πήραν την μοναδική μπομπονιέρα κουτί και όλοι μαζί απόλαυσαν τα γλυκά και τους χυμούς στο μικρό κέρασμα έξω από την εκκλησία.