Στην Μητρόπολη Καλαμαριάς τελέστηκε η Βάπτιση της μικρής Ειρήνης-Ραφαέλλας. Ένας καλοκαιρινός στολισμός βάπτισης στους χρωματισμούς του λιλά και του ροζ στήθηκε στον προαύλιο χώρο της εκκλησίας. Το τραπέζι ντύθηκε με σατέν λιλά και ροζ υφάσματα. Τρία κρεμαστά λευκά κλουβάκια, που στο εσωτερικό τους είχαν ένα μπουκέτο με ροζ τριαντάφυλλα, ολοκλήρωσαν την διακόσμηση της βάπτισης.

Το τραπέζι ήταν γεμάτο ζαχαρωτά και γλυκά στα χρώματα της βάπτισης. Για γλυκό της βάπτισης επιλέχτηκε η βανίλια, η αλλιώς το γνωστό σε όλους υποβρύχιο, μέσα σε ένα γυάλινο βαζάκι όπου το καπάκι ήταν ντυμένο με καρό λιλά ύφασμα, θυμίζοντας  τα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και φυσικά δεν έλειπε το καρτελάκι με το όνομα της μικρής. Η μπομπονιέρα της βάπτισης έγινε από το χαμόγελο του παιδιού και ήταν ένα χάρτινο κουτάκι γεμάτο με κουφέτα. Η μπομπονιέρα των παιδιών ήταν δύο ξύλινα παιχνίδια, μια σβούρα και μια σφυρίχτρα, δεμένα μαζί σε ένα τούλι τύπου καραμέλα. Όσο για τους μικρούς καλεσμένους οι εκπλήξεις συνεχίστηκαν καθώς δόθηκε στο καθένα ένα χάρτινο σακουλάκι γεμάτο με ζαχαρωτά, κουφέτα και γλειφιτζούρια.

Το σικάτο φόρεμα της μικρής όπου επέλεξε η νονά, ολοκληρώθηκε τέλεια με τα ιδιαίτερα λαδόπανα, όπως και η βαλίτσα τρέιλερ με τον εντυπωσιακό χειροποίητο φιόγκο,  που χρησιμοποιήθηκε ως κουτί βάπτισης. Τα βλέμματα όμως τράβηξε η χειροποίητη λαμπάδα βάπτισης, με τον ιδιαίτερο φιόγκο από ταφταδένια  υφάσματα, όπου επάνω του κρεμάστηκαν τα μονογράμματα της μικρής.

Το πάρτι συνεχίστηκε στο εστιατόριο  Aperito στην καλαμαριά. Τα τραπέζια διακοσμήθηκαν με ένα εντυπωσιακό λιλά κασπό όπου στο εσωτερικό τους τοποθετήθηκαν δύο χειροποίητα cup cakes.

Φυσικά αυτό που δεν θα ξεχάσουμε όλοι από αυτή την βάπτιση, καθώς έλαβαν πολλά συγχαρητήρια οι γονείς για την απόφαση τους, ήταν να ζητήσουν από τους καλεσμένους τους, αντί για δώρο προς την κορούλα τους να ενισχύσουν με ένα ποσό το χαμόγελο του παιδιού. Έτσι όλοι οι καλεσμένοι μετά την τελετή πέρασαν μπροστά από το τραπέζι και μέσα στον γνωστό κουμπαρά σπιτάκι από το χαμόγελο του παιδιού, τοποθέτησαν ο καθένας ξεχωριστά το φακελάκι του με το ποσό του επιθυμούσε. Να σας ζήσει η Ειρήνη-Ραφαέλλα!!!